Over Egbert

Egbert Sturing levert maatwerk in meubelen. De ambachtelijke meubelmaker heeft zich tevens de kunst van het restaureren eigen gemaakt. Sinds 2000 heeft Sturing een werkplaats aan de Castorweg 12 in Leeuwarden. Daarvoor was hij met zijn vrouw Marijke twintig jaar eigenaar van de zaak ‘Meubels van Toen’, aan de Wortelhaven. “Ik wilde zelf meer restaureren en besloot daarom met de winkel te stoppen”, kijkt Sturing terug. Spijt heeft hij van die beslissing nooit gehad.

“Ik krijg de meest uiteenlopende opdrachten. Soms wil iemand een eettafel, dan weer wordt verzocht om een dressoir. Die verschillende facetten maken het werk erg leuk.
Wij kunnen uw meubel controleren op houtworm en behandelen. Heeft u twijfel of er houtworm in uw meubel zit? Neem gerust contact met ons op. Nu doe ik alles met mijn vrouw samen. Ik sta in de werkplaats, zij doet de boekhouding. Het werk is overzichtelijker en dat is prettig voor mij en de klant.”

Sturing werkt altijd op afspraak. “Vaak ga ik eerst bij een klant kijken. Dan krijg ik een goed beeld van het interieur. Ook is het belangrijk om van te voren te bekijken of een meubel bijvoorbeeld geloogd of gerestaureerd moet worden.”

De werkplaats van Sturing ademt ambacht. De verschillende houtsoorten verspreiden een prettige geur en overal staan planken, half afgebouwde kasten en tafels.

“Ik kan alles leveren”, stelt Sturing zonder overdrijven. “Maar mensen moeten wel geduld hebben, want de afwerking, dat wil zeggen het kleuren en lakken, wordt allemaal handmatig gedaan. Ik probeer tussen de acht en tien weken te bezorgen.”

Bron: Leeuwarder Courant

© 2013 Egbert Sturing | webdesign: prachtpraat.nl | contact