Meubelen

Meubelmakerij Egbert Sturing bestaat sinds 2000. Voorheen was Egbert eigenaar van de zaak Meubels van Toen, gevestigd aan de Wortelhaven te Leeuwarden. Hier heeft hij veel ervaring opgedaan in het maken en restaureren van meubels in elke houtsoort denkbaar.

Hieronder treft u enkele voorbeelden van het werk van Egbert Sturing. Om te zien wat hij nog meer voor u kan betekenen kunt u een onderdeel kiezen uit het menu.

Maatwerk

Wij maken uw meubelen graag op maat in verschillende houtsoorten.

De prijs is afhankelijk van uw wensen en het type meubel. Neem daarom contact met ons op voor een persoonlijk aanbod.

Restauratie

Het restaureren van meubels is een karwei dat kennis en ervaring vereist. Egbert Sturing is een echte ambachtsman met meer dan 30 jaar ervaring!

De mogelijkheden
Egbert kan een aantal dingen voor uw meubelen betekenen, afhankelijk van de aard van de beschadiging.
Is alleen de oppervlakte van het meubel beschadigd, dan volstaat meestal het opnieuw schuren en lakken van het meubel.
Is de beschadiging ernstiger, zoals een scheur in het houtwerk of een afgebroken stuk, dan wordt het meubel herstelt.
Lijkt uw meubel onherstelbaar beschadigd? Wij kunnen het volledig restaureren. Dit wil zeggen dat het meubel grotendeels opnieuw gemaakt wordt, in de stijl van het oorspronkelijke meubel.

 

Logen

Om een meubel er weer als nieuw uit te laten zien is het belangrijk dat de oude verflagen verwijderd worden. Het proces om dit te doen heet logen. Bij het logen wordt het meubelstuk meerdere malen in een chemisch mengsel gedompeld en daarna schoon gespoten. Hierna moet het meubelstuk ongeveer 2 weken drogen. Na het drogen kan het meubelstuk gerestaureerd worden.

Twijfelt u of een meubel kan worden geloogd?
Maak vrijblijvend 
een afspraak. Dan komen wij bij u thuis om te bekijken of dit mogelijk is.

Kast voor

Kast na

Kast voor

Kast na

Stralen

Het stralen is een manier om alle lagen verf en lak te verwijderen. Wat een prima basis is voor verdere afwerking, zoals opnieuw kleuren en lakken . Het voordeel van stralen is dat het direct te bewerken is. Zo zien verouderde meubels er weer als nieuw uit. 

Twijfelt u of een meubel kan worden gestraald?
Maak vrijblijvend 
een afspraak. Dan komen wij bij u thuis om te bekijken of dit mogelijk is.

 

Kast voor

Kast na

Kast voor

Kast na

Lakken

Wanneer een meubel gerestaureerd of gemaakt is moet het vervolgens goed geschuurd worden. Na het schuren moet het meubel worden gekleurd. Deze kleur mag u naar geheel eigen wens uitzoeken. Hierna kan het lakken van uw meubel beginnen.

Handwerk
Lak is een beschermlaagje dat op het hout wordt aangebracht. Het lakken zorgt voor duurzaamheid van het hout. Tafels zetten wij meestal 3x in de lak en andere meubels 2x. Dit om een goede hardheid van het meubel te kunnen garanderen. Tevens kan het meubel dan makkelijker afgenomen worden. Wij lakken alles nog steeds met de hand, volgens ons is dat de manier om het beste resultaat te krijgen en uw meubel er weer zo mooi mogelijk uit te laten zien. Na het lakken heeft u weer jarenlang plezier van uw meubel!
Dit geldt ook voor geloogde meubelen.

Vraag ons om advies wat het meest praktisch in gebruik is en het beste voor uw meubel.

© 2013 Egbert Sturing | webdesign: prachtpraat.nl | contact